Buradasın
Ekmek yapma makinesinde ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekmek yapma makinesinde ekşi mayalı ekmek yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeleri hazırlama 5. Ekşi mayalı ekmek yapmak için gerekli malzemeler hazırlanır 5.
- Ekşi maya hazırlığı 5. Ekşi mayanın birkaç gün önceden beslenerek aktive edilmesi gerekir 5.
- Malzemeleri ekmek makinesine ekleme 5. Ekmek makinesinin haznesine sırasıyla su, ekşi maya, un ve tuz eklenir 5.
- Programı ayarlama 5. Ekmek makinesinin kullanım kılavuzuna göre, ekşi mayalı ekmek yapımı için uygun program seçilir 5.
- Bekleme ve tüketim 5. Makine programı başlatıldıktan sonra ekmek soğuyana kadar beklenir ve soğuduktan sonra dilimlenerek tüketilir 5.
Ekşi mayalı ekmek yapımında kullanılabilecek bir tarif şu şekildedir:
- Malzemeler 1. 350 gr içme suyu, 500 gr siyez unu, 100 gr yıllanmış siyez ekşi mayası, 8 gr Çankırı kaya tuzu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tercihe göre chia tohumu, ay çekirdeği ya da yulaf ezmesi 1.
- Yapılışı 1.
- Ekmek makinesinin hamur haznesine önce sıvı, sonra katı malzemeler eklenir 1.
- Yoğurma programı çalıştırılır 1.
- Hamur haznesi makineden çıkarılarak üzeri temiz bir bezle örtülür 1.
- Hazne, içinde bir su bardağı kaynar su bulunan fırına yerleştirilir ve fırın kapatılır 1.
- Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletildikten sonra hamur fırından çıkarılır ve tekrar ekmek yapma makinesine yerleştirilerek pişirme programı çalıştırılır 1.
Ekmek yapma makinesinde ekşi mayalı ekmek yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir 1. Ayrıca, fırındaki mayalanma süresi 8 saatten uzun tutulmamalıdır 1.
Ekşi mayalı ekmek yapımı hakkında daha fazla bilgi için "eksimayakursu.com" sitesi ziyaret edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: