Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biberli Ekmek Hamuru Yapımı:
Malzemeler:
- Yarım paket yaş maya 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 su bardağı ılık su 1
- Aldığı kadar un 1
Yapılışı:
- Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun 1.
- Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin 1. 5 dakika kadar bekletin 1.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin 1.
- Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize yerleştirin 1.
Bu tarif, Hatay usulü biberli ekmek için temel bir hamur yapımıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: