Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ebem Köftesi'nin özellikleri şunlardır:
- Et Kalitesi: Orta yağlı dana eti ile yapılır ve et, iki kez çekilerek kullanılır 23.
- Hazırlık: Eski usulde et, bıçak arası kıyma yapılır ve hafifçe dövülür 2. Günümüzde ise genellikle dövülme işlemi yapılmadan kıyma kullanılır 3.
- Bağlayıcı Malzeme: Köftenin bağlanmasında un eklenir 2.
- Baharatlar: Karabiber ve tuz kullanılır 23.
- İçindekiler: Soğan ve yumurta içerir 23.
- Pişirme: Ön pişirme işlemi yapılır ve yağda kızartılır 23.
- Servis: Karabiber ve tuz ile servis edilir, yanında yoğurt, domates ve salatalık söğüş veya yeşil salata ikram edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: