Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Donmuş somonun en güzel nasıl yenileceğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, donmuş somon pişirmek için bazı yöntemler şunlardır:
- Fırında pişirme: Fırını önceden 220 °C'ye ısıtın, somonları soğuk suda yıkayın, kurulayın ve her tarafını eritilmiş tereyağı ile fırçalayın 2. Filetoları derileri alta gelecek şekilde bir tavaya koyun ve baharatlayın 2. 10 dakika pişirdikten sonra, üzerindeki kapağı veya alüminyum folyoyu çıkarıp 20 ila 25 dakika daha pişirin 2.
- Tavada pişirme: Bir tavayı orta ateşte ısıtın, somon filetolarını soğuk su altında yıkayın ve kurulayın 12. Her iki tarafını da zeytinyağı ile fırçalayın 12. Somonu etli kısmı aşağı bakacak şekilde tavaya koyun ve orta-yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin 12. Ardından, tavanın kapağını kapatıp somonu 5 ila 8 dakika daha pişirin 12.
- Izgarada pişirme: Gazlı veya kömürlü ızgarayı ısıtın 1. Somon filetolarını soğuk su altında durulayın, kurulayın ve her iki tarafını da zeytinyağı ile fırçalayın 1. Somonu derili tarafı alta gelecek şekilde ızgaraya yerleştirin ve kapağı ızgaraya kapatın 1. 3-4 dakika pişirdikten sonra, somonun diğer yüzünü çevirip 3-4 dakika daha ızgara yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: