Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döner takılırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Etin Hazırlığı: Et, dönerlik olacak şekilde ince dilimlenmeli ve dövülmeden tekrar açılarak 3-4 milim kalınlığında parçalar elde edilmelidir 3. Etin üzerine yoğurt, süt, rendelenmiş soğan suyu, kekik, kırmızı pul biber ve karabiber eklenip bir gece bekletilmelidir 3.
- Yağ Kullanımı: Dönerde yoğun yağa sahip kuzu döşü kullanılmalıdır 3. Bu, dönerin pişerken kurumasını engeller 3.
- Dizilim: Döneri takarken tepeden başlanmalı ve her 5 cm'de bir 1-2 sıra kuzu döş eklenmelidir 3. En üstte daha fazla miktarda kuzu döş olmalıdır 3.
- Dengeleme: Et parçalarının farklı boyutları nedeniyle dizilim sırasında parçaların sağlı sollu dengede olmasına dikkat edilmelidir 3.
- Ekstra Parçalar: Dışarı taşan et parçaları makasla kesilmelidir 3.
- Pişirme: Kısık ateşte, 5 dakika arayla çevirerek etin iyice piştiğinden emin olunmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: