Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurmak için kullanılan yöntemler şunlardır:
- Soğuk Hava ile Dondurma: En yaygın kullanılan yöntemdir 12. İki uygulaması vardır:
- İndirekt Kontakt Metodu ile Dondurma: Plakalı dondurucular kullanılarak yapılır 12. Gıda, içten soğutkan özellikteki iki plakanın arasına yerleştirilir 1.
- Daldırılarak Dondurma: Ürünün düşük derecelere soğutulmuş sıvıya daldırılması veya püskürtülmesi ile yapılır 14. Ambalajsız gıdalarda hızlı donma sağlar 1.
- Kriyojenik Sıvılarla Dondurma: Sıvı azot ve sıvı karbondioksit gibi çok düşük sıcaklıklarda sıvılaştırılmış gazlar kullanılarak yapılır 14. Yüksek donma hızına sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: