Buradasın
Domatesli ve etli pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domatesli ve etli pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı baldo pirinç 1;
- 200 gr kuşbaşı dana eti 1;
- 2 adet orta boy domates (rendelenmiş) 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Pirinci nişastasını gidermek için bol suyla yıkayın ve süzün 1.
- Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun 1. Ardından zeytinyağını ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin 1.
- Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin 1.
- Pirinçleri ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika kavurun 1.
- Et suyu veya sıcak suyu ekleyin 1. Tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak kimyonu ilave edin 1.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Ocağı kapattıktan sonra pilavın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın 1. 10 dakika demlenmeye bırakın 1.
- Pilavı karıştırıp sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: