Et sote ve pilav yapmak için gerekli malzemeler: Et sote için: 600 gram kuşbaşı dana eti; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 3 adet domates; 3-4 yemek kaşığı salça (biber-domates); 1-2 adet yeşil biber; 1 adet kapya biber; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 yemek kaşığı limon suyu. Pilav için: 2 su bardağı pirinç; 2,5 su bardağı su; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı şehriye; 1 adet bulyon (eritilmiş); 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Et sote: Biberleri hafif kızmış yağda kavurun. Etleri ekleyip, renk değiştirinceye kadar pişirin. Domates ve baharatları ekleyin, 20 dakika pişirin. Salça, limon suyu ve tuzu ilave edip 20 dakika daha pişirin. 2. Pilav: Pirinçleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Yağı döküp şehriyeleri kavurun. Pirinçleri ekleyip 3 dakika kavurun. Suyun içinde bulyonu eritip ekleyin, tuzunu koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra üzerine havlu kağıt serip 5 dakika demlenmesini bekleyin. Et sote ve pilav tarifi için alternatif olarak nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr siteleri de kullanılabilir.