Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel bostan patlıcanını seçmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Boyut: Daha küçük patlıcanlar, daha büyük olanlara göre daha yoğun bir lezzete sahip olabilir 1.
- Cilt: Parlak ve pürüzsüz bir cilt, tazeliğin göstergesidir 1. Mat veya soluk cilt, tazeliğini yitirmiş patlıcanı işaret edebilir 1.
- Sap: Yeşil ve canlı bir sap, tazeliğin göstergesidir 13.
- Çatlaklar ve lekeler: Büyük çatlaklar veya cilt üzerindeki lekeler, olgunlaşma sürecinde sorunlar yaşandığını gösterebilir 13.
- Sertlik: Patlıcanın cildine hafifçe bastırıldığında cilt sertse, patlıcan taze demektir 1. Çok sert olması ise aşırı olgunlaşmış olabileceğini gösterir 1.
Ayrıca, közleme yapılacak patlıcanlar kalın, karnıyarık veya imam bayıldı için kullanılacak patlıcanlar ise daha ince ve orta boyda olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: