Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyette irmik helvası tüketilmesi, porsiyon kontrolü ve kullanılan malzemelere dikkat edilerek yapılabilir 34.
İrmik helvası, yüksek karbonhidrat ve yağ içeriği nedeniyle kilo alımına sebep olabilecek tatlılar arasında yer alır 3. Klasik tarifinde bol miktarda şeker ve tereyağı bulunduğu için enerji yoğunluğu yüksektir 3.
Daha sağlıklı bir irmik helvası hazırlamak için şunlar yapılabilir:
- Beyaz şeker yerine bal, hurma püresi veya doğal tatlandırıcılar kullanılabilir 34.
- Tereyağı yerine daha hafif bir alternatif olarak hindistancevizi yağı veya az miktarda zeytinyağı tercih edilebilir 3.
- Tam buğday irmiği kullanılarak lif oranı artırılabilir 3.
Ayrıca, irmik helvasını süt yerine suyla yapmak veya fırında pişirmek gibi yöntemler de kalorisini azaltmaya yardımcı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: