Buradasın
Diyarbakır'ın en meşhur çöreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır'ın en meşhur çöreği için gerekli malzemeler:
- 8-10 su bardağı un 3;
- 2 su bardağı yağ (sade yağ, margarin, kuyruk yağı) 3;
- 2 yemek kaşığı çörek otu 3;
- 1 yemek kaşığı mahlep 3;
- 1 yemek kaşığı mayana (rezene) 3;
- 2 su bardağı su-süt veya su-yoğurt karışımı 3;
- 1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya 3;
- Yumurta 3;
- Tuz 3;
- Susam 3.
Yapılışı:
- Un elenip ortası açılır 3.
- İçine hazırlanan maya, 1 su bardağı eritilmiş yağ, su-süt veya su-yoğurt karışımı, tuz, mahlep ve çörek otu konularak yoğrulur 3.
- Kalan bir bardak erimiş yağ hamura yedirilerek katlama yöntemiyle yoğrulur 3.
- İyice yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır 3.
- Mayalanan hamur genellikle büyük dikdörtgen şeklinde kesilip üzeri fincan, kaşık veya çatalla süslenir 3.
- Üzerine susam ve yumurta sürülerek pişirilir 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: