• Buradasın

    Diyarbakır'ın en meşhur çöreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Diyarbakır'ın en meşhur çöreği için gerekli malzemeler:
    • 8-10 su bardağı un 3;
    • 2 su bardağı yağ (sade yağ, margarin, kuyruk yağı) 3;
    • 2 yemek kaşığı çörek otu 3;
    • 1 yemek kaşığı mahlep 3;
    • 1 yemek kaşığı mayana (rezene) 3;
    • 2 su bardağı su-süt veya su-yoğurt karışımı 3;
    • 1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya 3;
    • Yumurta 3;
    • Tuz 3;
    • Susam 3.
    Yapılışı:
    1. Un elenip ortası açılır 3.
    2. İçine hazırlanan maya, 1 su bardağı eritilmiş yağ, su-süt veya su-yoğurt karışımı, tuz, mahlep ve çörek otu konularak yoğrulur 3.
    3. Kalan bir bardak erimiş yağ hamura yedirilerek katlama yöntemiyle yoğrulur 3.
    4. İyice yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır 3.
    5. Mayalanan hamur genellikle büyük dikdörtgen şeklinde kesilip üzeri fincan, kaşık veya çatalla süslenir 3.
    6. Üzerine susam ve yumurta sürülerek pişirilir 3.
    Püf noktaları:
    • Hamur çok yoğrulduğu için diğer mayalı hamurdan yapılan çörekler gibi çabuk bayatlamaz ve uzun süre tazeliğini korur 3.
    • Çöreğin yüzeyini süslemek önemlidir 3.
    • Hamur iyi bir şekilde yoğrulmalıdır 4.
    • Çörek, önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir 4.
    Diyarbakır'ın en meşhur çöreği için farklı tarifler de bulunmaktadır, örneğin nefisyemektarifleri.com ve mucadelegazetesi.com.tr sitelerindeki tarifler 14.

    Konuyla ilgili materyaller

    Diyarbakır'ın en meşhur yemeği nedir?

    Diyarbakır'ın en meşhur yemeği olarak "ciğer kebabı" kabul edilmektedir.

    Diyarbakır neyi ile meşhur tatlı?

    Diyarbakır'ın meşhur tatlıları arasında şunlar sayılabilir: Burma kadayıfı. Cimilli tatlısı. Sur tatlısı. Paluze tatlısı. Elma düzmesi. Ayrıca, Şıliki tatlısı da Diyarbakır'a özgü meşhur tatlılardan biridir.

    Diyarbakır çöreği içinde ne var?

    Diyarbakır çöreğinin içinde bulunan malzemeler, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir. Bazı Diyarbakır çöreği tarifleri için gerekli malzemeler: 4 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket eritilmiş margarin; 1 su bardağı yoğurt; 1 yemek kaşığı çörek otu; 3 yemek kaşığı şeker; 2 yemek kaşığı tuz; 2 paket instant maya; 2 adet yumurta; 1 tatlı kaşığı rezene tozu; bir kilodan fazla un. 8-10 bardak un; 2 su bardağı yağ (sade yağ, margarin, kuyruk yağı); 2 yemek kaşığı çörek otu; 1 yemek kaşığı mahlep; 1 yemek kaşığı mayana (rezene); 2 su bardağı su-süt veya su-yoğurt karışımı; 1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya; yumurta; susam. 500 gram un; 1 su bardağı eritilmiş tereyağı; 1/2 paket yaş maya (15 gram); 1/2 su bardağı süt; 1/2 su bardağı ılık su; 1 adet kesme şeker; 2 tatlı kaşığı mahlep; 1 tatlı kaşığı rezene; 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam; 1,5 tatlı kaşığı çörek otu; 1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir).

    Diyarbakır çörek otu çöreği kaç günde bayatlar?

    Diyarbakır çörek otu çöreğinin kaç günde bayatladığı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Diyarbakır çöreğinin hamurunun çok yoğrulmuş olması nedeniyle diğer mayalı hamurdan yapılan çörekler gibi çabuk bayatlamadığı ve uzun süre tazeliğini koruduğu bilinmektedir.

    Cevizli çörek malzemeleri nelerdir?

    Cevizli çörek malzemeleri: Hamur için: 1 su bardağı süt; yarım su bardağı yoğurt; yarım su bardağı sıvı yağ; 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında); 1 paket instant maya; 1 su bardağı iri parça çekilmiş ceviz; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 5 su bardağı un. Üzeri için: 1 yumurta sarısı (akı içine); susam. İç harcı için: 2 su bardağı ince kırılmış ceviz; 1 demet ince doğranmış maydanoz; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber.