Buradasın
Diyarbakır'ın en meşhur çöreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır'ın en meşhur çöreği için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 8-10 bardak un 1
- 2 su bardağı yağ (sade yağ, margarin, kuyruk yağı) 1
- 2 yemek kaşığı çörek otu 1
- 1 yemek kaşığı mahlep 1
- 1 yemek kaşığı mayana (rezene) 1
- 2 su bardağı su-süt veya su-yoğurt karışımı 1
- 1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya 1
- Yumurta 1
- Tuz 1
- Susam 1
Yapılışı:
- Un elenip ortası açılır 1.
- İçine hazırlanan maya, 1 su bardağı eritilmiş yağ, su-süt veya su-yoğurt karışımı, tuz, mahlep ve çörek otu konularak yoğrulur 1.
- Kalan bir bardak erimiş yağ hamura yedirilerek katlama yöntemiyle yoğrulur 1.
- İyice yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır 1.
- Mayalanan hamur genellikle büyük dikdörtgen şeklinde kesilip üzeri fincan, kaşık veya çatalla süslenir 1.
- Üzerine susam ve yumurta sürülerek pişirilir 1.
Çöreğin kendine özgü bir kokusu ve hafif sert bir yapısı vardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: