Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır çöreğinin içinde bulunan malzemeler, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.
Bazı Diyarbakır çöreği tarifleri için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 paket eritilmiş margarin 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 1 yemek kaşığı çörek otu 1;
- 3 yemek kaşığı şeker 1;
- 2 yemek kaşığı tuz 1;
- 2 paket instant maya 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı rezene tozu 1;
- bir kilodan fazla un 1.
- 8-10 bardak un 2;
- 2 su bardağı yağ (sade yağ, margarin, kuyruk yağı) 2;
- 2 yemek kaşığı çörek otu 2;
- 1 yemek kaşığı mahlep 2;
- 1 yemek kaşığı mayana (rezene) 2;
- 2 su bardağı su-süt veya su-yoğurt karışımı 2;
- 1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya 2;
- yumurta 2;
- susam 2.
- 500 gram un 4;
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 4;
- 1/2 paket yaş maya (15 gram) 4;
- 1/2 su bardağı süt 4;
- 1/2 su bardağı ılık su 4;
- 1 adet kesme şeker 4;
- 2 tatlı kaşığı mahlep 4;
- 1 tatlı kaşığı rezene 4;
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam 4;
- 1,5 tatlı kaşığı çörek otu 4;
- 1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: