Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Divriği Alatlı Pilavı Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram koyun eti 1;
- 300 gram pirinç 1;
- 2,5 su bardağı et suyu 1;
- 1 adet soğan, küp küp doğranmış 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 su bardağı kuru üzüm 1;
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut 1;
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1;
- Yarım tatlı kaşığı yenibahar 1;
- 1 tatlı kaşığı karanfil 1.
Yapılışı:
- Eti bir tencerede, üzerine çıkacak kadar su ekleyerek pişirin 1.
- Kuru üzümü sıcak suyla yumuşatın 1.
- Haşlanan etin üzerine karabiber, karanfil ve yenibahar serpin, karıştırın 1.
- Pirinci 15 dakika sıcak ve az tuzlu suda bekletip suyunu süzün 1.
- Bir tavada soğanları tereyağı ile kavurun 1.
- Pişen eti süzün ve 500 gram et suyunu ayırın 1.
- Bir tencereye tereyağı ve soğanı koyup, saydamlaşıncaya kadar kavurun 1.
- Üzerine süzülen etleri, nohut ve üzümleri ekleyin 1.
- En üzerine pirinçleri yayıp, üzerine et suyu ve tuzu koyun, 15 dakika kısık ateşte pişirin 1.
- Kalan tereyağını eritip, pişen pilavın üzerine gezdirin ve 15 dakika demlenmeye bırakın 1.
- Sıcak pilavı kase içine alıp, ters çevirerek servis tabağına çıkarın 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: