Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Divriği Alatlı Pilavı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç 12;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 12;
- 500 gram kuşbaşı dana eti 12;
- 50 gram tereyağı 12;
- 1 adet büyük boy kuru soğan 12;
- 2 yemek kaşığı dolma fıstık (kabuğu soyulmuş badem veya yer fıstığı) 12;
- 2 su bardağı sıcak et suyu 12;
- 1 su bardağı sıcak su 12;
- 1 çay bardağı kuru üzüm 12;
- 1 çay kaşığı yenibahar 12;
- Tuz, karabiber 12.
Yapılışı:
- Nohudu 1 gece önceden suda bekletin 12.
- Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu limonlu suda 30 dakika bekletin ve suyunu süzün 12.
- Etleri haşlayın, suyunu pilavda kullanmak üzere süzüp bir kenarda bekletin 12.
- Bir tencerede tereyağını eritin içine yemeklik doğranmış kuru soğanları ve fıstıkları ekleyip altın sarısı olana kadar kavurun 12.
- Etleri, baharatları ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin 12.
- Üzerine haşlanmış nohutları ve üzümleri yayın 12.
- Onun üzerine de iyice yıkadığınız pirinçleri ilave edip kaynattığınız et suyunu tencerenin kenarından yavaşça ekleyin 12.
- Kısık ateşte pişirin 12. Pişerken pilavı karıştırmayın 1.
- Suyunu tamamen çektikten sonra yaklaşık 15 dakika demlendirip tabağa ters çevirerek servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: