Divriği Alatlı Pilavı Tarifi: Malzemeler: 500 gram koyun eti; 300 gram pirinç; 2,5 su bardağı et suyu; 1 adet soğan, küp küp doğranmış; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı kuru üzüm; Yarım su bardağı haşlanmış nohut; 1 tatlı kaşığı tane karabiber; Yarım tatlı kaşığı yenibahar; 1 tatlı kaşığı karanfil. Yapılışı: 1. Eti bir tencerede, üzerine çıkacak kadar su ekleyerek pişirin. 2. Kuru üzümü sıcak suyla yumuşatın. 3. Haşlanan etin üzerine karabiber, karanfil ve yenibahar serpin, karıştırın. 4. Pirinci 15 dakika sıcak ve az tuzlu suda bekletip suyunu süzün. 5. Bir tavada soğanları tereyağı ile kavurun. 6. Pişen eti süzün ve 500 gram et suyunu ayırın. 7. Bir tencereye tereyağı ve soğanı koyup, saydamlaşıncaya kadar kavurun. 8. Üzerine süzülen etleri, nohut ve üzümleri ekleyin. 9. En üzerine pirinçleri yayıp, üzerine et suyu ve tuzu koyun, 15 dakika kısık ateşte pişirin. 10. Kalan tereyağını eritip, pişen pilavın üzerine gezdirin ve 15 dakika demlenmeye bırakın. 11. Sıcak pilavı kase içine alıp, ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Püf Noktaları: Pilavın lezzetinin artması için, etin ve soğanın alat baharatıyla 3-4 saat önceden terbiyelenmesi önerilir. Pirinçlerin tane tane olması için tereyağı kullanılması tavsiye edilir. Pişirme sırasında birkaç damla limon sıkılması, pilavın renginin sarılaşmasını önleyebilir.