Divriği Alatlı Pilavı yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 500 gram kuşbaşı dana eti; 50 gram tereyağı; 1 adet büyük boy kuru soğan; 2 yemek kaşığı dolma fıstık (kabuğu soyulmuş badem veya yer fıstığı); 2 su bardağı sıcak et suyu; 1 su bardağı sıcak su; 1 çay bardağı kuru üzüm; 1 çay kaşığı yenibahar; Tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. 2. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu limonlu suda 30 dakika bekletin ve suyunu süzün. 3. Etleri haşlayın, suyunu pilavda kullanmak üzere süzüp bir kenarda bekletin. 4. Bir tencerede tereyağını eritin içine yemeklik doğranmış kuru soğanları ve fıstıkları ekleyip altın sarısı olana kadar kavurun. 5. Etleri, baharatları ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. 6. Üzerine haşlanmış nohutları ve üzümleri yayın. 7. Onun üzerine de iyice yıkadığınız pirinçleri ilave edip kaynattığınız et suyunu tencerenin kenarından yavaşça ekleyin. 8. Kısık ateşte pişirin. 9. Suyunu tamamen çektikten sonra yaklaşık 15 dakika demlendirip tabağa ters çevirerek servis yapın.