Buradasın
Dereotunu poğaçada nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dereotu, poğaçada ince kıyılmış olarak kullanılır 13. İşte dereotlu poğaça yapımında dereotunun nasıl kullanılacağına dair adımlar:
- Hazırlık: Taze dereotunu iyice yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir süre bekletin 3.
- Karışıma Ekleme: Dereotunu ince ince doğrayarak, poğaça hamurunun içine veya üzerine ekleyin 34. İsteğe bağlı olarak, beyaz peynir veya lor peyniri ile karıştırabilirsiniz 3.
- Şekil Verme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın ve dereotu karışımını ortasına koyun 3. Hamuru kapatıp, istediğiniz şekli verin 3.
- Pişirme: Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını sürün 34. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: