Buradasın
Demir tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demir tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Hamurun pürüzsüz ve akışkan olması gerekir 5. Unu azar azar ekleyerek kıvamı ayarlamak önemlidir 5.
- Kızartma Yağı: Yağın iyice kızması ve orta ateşte ısıtılması gerekir 5. Yağın sıcaklığının az olması, hamurun daha fazla yağ çekmesine neden olur 5.
- Demir Kalıbı: Kalıbın da iyice ısınması ve hamurun kalıba tam oturması sağlanmalıdır 12. Kalıbın üzerine hamur gelmemesine dikkat edilmelidir 1.
- Şerbet: Tatlıları kızarttıktan hemen sonra soğuk şerbetin içine batırmak ve kısa bir süre bekletmek gerekir 5.
- Yıkama: Demir kalıbının deterjanla yıkanmaması, sadece kağıt havlu ile üzerindeki yağın temizlenmesi önerilir 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: