Buradasın
Demir tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demir tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Demir kalıbın temizliği: Kullanım sonrası kalıp su ile yıkanmamalı, kağıt havlu ile kurulanarak yağlı kağıda sarılmalıdır 1. Bu, kalıbın paslanmasını önler 1.
- Yağ sıcaklığı: Kızartma işlemi için yağ orta ateşte ısıtılmalıdır 13. Yağın sıcaklığının az olması, hamurun fazla yağ çekmesine neden olur 1.
- Hamurun kıvamı: Hamur pürüzsüz ve akışkan olmalıdır 1. Un azar azar eklenerek kıvamı ayarlanmalıdır 1.
- Kızartma süresi: Hamurun her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartılmalıdır 1.
- Şerbetleme: Kızartma işleminden hemen sonra tatlılar soğuk şerbete batırılmalı ve kısa bir süre bekletilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: