• Buradasın

    Demir tatlısı şerbeti nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Demir tatlısı şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler:
    • 3 su bardağı şeker 12;
    • 2 su bardağı su 12;
    • Yarım limonun suyu 12.
    Hazırlanışı:
    1. Bir tencereye su ve şekeri koyun 2.
    2. Şeker eriyene dek karıştırın ve orta ateşte kaynatın 2.
    3. Kaynama başladıktan hemen sonra sıktığınız çeyrek limon suyunu ilave edin 2.
    4. Limon suyu ile 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın 2.
    5. Şerbeti hızlıca soğutun 2.
    Şerbet, tatlıları kızarttıktan hemen sonra soğuk olarak kullanılmalıdır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Demir tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Demir tatlısı malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 4 adet yumurta; - 4 yemek kaşığı nişasta; - Yarım paket kabartma tozu; - 2 bardak un; - 1,5 bardak su; - 1 fiske tuz. Şerbet için: - 3 bardak şeker; - 3 bardak su; - 10 damla limon suyu.

    Şerbetli tatlılar nelerdir?

    Şerbetli tatlılardan bazıları şunlardır: baklava; şöbiyet; revani; kemalpaşa tatlısı; lokma; tulumba tatlısı; güllaç; sütlü nuriye; şekerpare; kadayıf. Ayrıca, hira tatlısı, kesme irmik tatlısı, sultan tatlısı, şambali, kalburabastı, ağızda dağılan şekerpare, burma tatlısı, soğuk kadayıf, bal badem tatlısı, kardelen tatlısı, haşhaşlı şekerpare, vezir parmağı, incir tatlısı, cevizli istiridye tatlısı, laz böreği gibi tatlılar da şerbetli tatlılar arasında yer alır.

    Şerbet nasıl yapılır?

    Şerbet yapımı için genel bir tarif şu şekildedir: Malzemeler: - 3 su bardağı toz şeker - 3,5 su bardağı su - Yarım limon suyu Yapılışı: 1. Derin bir tencereye suyu ve şekeri alıp, şeker eriyene kadar karıştırın. 2. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynamaya bırakın. 3. Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatarak şerbetin koyulaşmasını sağlayın. 4. Limonu tencereye koyup iyice karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. 5. Şerbetiniz hazır, soğuması için ayrı bir yere alın. Şerbetin sıcak mı yoksa soğuk mu dökülmesi gerektiği, tatlıya göre değişir.

    Demir tatlısının püf noktası nedir?

    Demir tatlısının püf noktaları şunlardır: 1. Hamurun Kıvamı: Hamurun pürüzsüz ve akışkan olması gerekir. 2. Kızartma Yağı: Yağın iyice kızması ve orta ateşte ısıtılması gerekir. 3. Demir Kalıbı: Kalıbın da iyice ısınması ve hamurun kalıba tam oturması sağlanmalıdır. 4. Şerbet: Tatlıları kızarttıktan hemen sonra soğuk şerbetin içine batırmak ve kısa bir süre bekletmek gerekir. 5. Yıkama: Demir kalıbının deterjanla yıkanmaması, sadece kağıt havlu ile üzerindeki yağın temizlenmesi önerilir.