Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler:
- Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek 14.
- Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak 14.
- Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak 4.
- Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek 4.
- Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: