Buradasın
Dana haşlamanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana haşlamanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Düşük ısıda ve uzun süre haşlama 4. Etin yumuşak olması için kapağı kapalı bir tencerede, düşük ısıda ve uzun süre haşlanması önerilir 4.
- Tuz ilavesi 4. Tuz, haşlama işleminin sonuna yakın eklenmelidir; başta tuz eklendiğinde etin sertleşmesine neden olabilir 4.
- Terbiye 24. Haşlama ete terbiye yapmak için yumurta sarısı ve limon suyu karışımı kullanılabilir 4. Bu karışım eklenirken kesilmemesi için yavaşça sıcak et suyuyla ılıtılmalıdır 4.
- Eklenecek malzemeler 2. Haşlama suyuna defne yaprağı, tane karabiber ve maydanoz sapı gibi baharatlar eklemek, etin daha aromatik ve lezzetli olmasını sağlayabilir 2.
- Sirke ilavesi 23. Haşlama suyuna iki yemek kaşığı sirke koymak, etin hem çabuk pişmesini hem de yumuşak olmasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: