Buradasın
Dana haşlama en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana haşlama yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı) 15;
- 1 soğan 15;
- 2 havuç 15;
- 1 kereviz 15;
- 5-6 patates 15;
- 1 diş sarımsak 15;
- 2-3 tane karabiber 15;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 15.
Yapılışı:
- Kemikli dana etini kalın tabanlı bir tencerede yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirin 15.
- Biraz su ilave edip 50 dakika pişirin 15.
- Patatesleri bütün, kerevizi küp, havuçları jülyen doğrayın 15.
- Tereyağı ve dörde bölünmüş soğanı tencereye ilave edin 15.
- 12 bardak su ve karabiber tanelerini ekleyin 15.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin 15.
- Sıcak servis yapın 15.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: