Buradasın
Dana haşlama en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana haşlama en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 750 gram dana eti, 4 adet patates, 2-3 adet havuç, 3 adet soğan, 6 su bardağı su, tuz ve karabiber 1.
- Hazırlık:
- Pişirme:
- Servis: Sebzeler pişince ocaktan alın ve üzerine karabiber serperek servis edin 1.
Alternatif olarak, fırında dana haşlama da yapabilirsiniz:
- Malzemeler: 500 gram dana incik, 1 adet defne yaprağı, tuz, 1 tatlı kaşığı un, 2 büyük patates, kekik 4.
- Hazırlık:
- Etleri düdüklü tencereye koyup üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve 40-45 dakika pişirin 4.
- Pişirme:
- Haşlanan etleri fırın tepsisine dizin, patatesleri de iri iri doğrayıp etlerin yanına serpiştirin 4.
- Bir tasta 1 çay bardağı su ve unu karıştırıp, düdüklüde kalan et suyuna ilave edin ve bu suyu etlerin üzerine dökün 4.
- Son olarak üstüne kekik ekin ve 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: