Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çömlek peynirinin özellikleri şunlardır:
- Üretim Yöntemi: İnek sütü, yoğurt, tuz ve limon tuzu ile mayalanan peynir, bez içerisine alınıp süzüldükten sonra elle ufalanır ve çömlek içine sıkıca basılır 12.
- Olgunlaşma: Çömlekler, toprağa gömülerek 4-6 ay boyunca olgunlaştırılır 1. Bu süreçte karışık mikroorganizmalar peynire özgü aromayı oluşturur 1.
- Yapı ve Renk: Yarı sert, ufalanmış yapıda ve sarı renktedir 12.
- Tat: Ağızda eriyen ve hoş bir aroma bırakan bir tada sahiptir 1.
- Saklama: Toprağın serin tutması sayesinde peynir, tüketileceği zamana kadar saklanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: