Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çömlek peyniri yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Tencereye süzülen inek sütü kaynatılır 1.
- Limon tuzu ve yoğurt ile mayalanır 1.
- Pıhtı, bir kepçe yardımıyla bez içerisine alınır ve ağzı kapalı bir şekilde üzerine ağırlık konularak süzülmeye bırakılır 1.
- Suyu iyice süzüldükten sonra elle ufalanır ve tuzlanır 1.
- Çömlek içine bir tokmak yardımıyla hava kalmayacak şekilde sıkıca basılır ve bu aşamada isteğe bağlı olarak çörek otu ilave edilir 1.
- Çömlek üzerine bez bağlanıp üstü naylonla ağızı sıkıca kapatılır 1.
- Daha sonra ters çevrilip toprağa gömülür 1.
- 4-6 ay beklendikten sonra ürün alınır 1.
Çömlek peyniri, yarım yağlı, sarı renkli ve yarı sert bir yapıya sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: