Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nevşehir çömlek peyniri yapımı için ders notu bulunamadı. Ancak, genel peynir yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Mayalama: Süt kaynatılır, soğutulur ve üzerine maya eklenerek 1,5-2 saat pıhtılaşması beklenir 24.
- Pıhtının Kesilmesi: Pıhtı, kesme şeker büyüklüğünde karelere kesilir 24.
- Baskı: Süzme bezlerine veya torbalarına konan pıhtı, düz bir zeminde 2-3 kg ağırlık konularak 2-3 saat baskıya alınır 24.
- Tuzlama: Dilimlenen peynirler iri tuzla tuzlanır ve bir gece bekletilir 2.
- Salamura: Sertleşen peynirler kavanozlara dizilir ve üzerini örtecek şekilde salamura konur 2.
- Olgunlaşma: Serin bir yerde veya buzdolabında saklanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: