Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çok bilinmeyen yemeklerden bazıları şunlardır:
- İskilip dolması 2. Adını Çorum'un İskilip ilçesinden alan, lenger denilen özel kaplarda servis edilen bir pilav türüdür 2.
- Ciğer sarması 2. Edirne iline özgü olan bu yemek, kuzu ciğerinin zarına (kuzu gömleği) sarılan iç pilavın fırınlanmasıyla hazırlanır 2.
- Hıngel 2. Adı yöreden yöreye hengel, hangel veya hingel olarak adlandırılan bu yemek, Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen mantıları arasında yer alır 2.
- Piraziz köftesi 2. Giresun iline bağlı Piraziz ilçesine özgü bir lezzettir 2.
- Arabaşı 2. Özellikle Türkiye'nin Anadolu bölgesinde yaygın olarak tüketilen geleneksel bir yemek ve çorbadır 2.
- Kabak çiçeği dolması 2. Türk mutfağının özel ve sezonluk lezzetlerinden biri olan bu dolma, özellikle yaz aylarında kabakların bol olduğu zamanlarda yapılır 2.
- Dulavrat çorbası 3. Adana yöresine ait, ana malzemeleri erişte, yeşil mercimek, nohut gibi bakliyatlar olan bir çorbadır 3.
- Analıkızlı 3. Başta Adana'nın en meşhur yemeklerinden biri olarak bilinen bu çorbada, içi kıyma dolu büyük köfteler ana, küçük köfteler ve nohutlar kız olarak kabul edilir 3.
- Dilberdudağı 3. Elazığ ve Bursa'da yapılan, baklava hamurundan hazırlanan bir hamur tatlısıdır 3.
- Şıllık tatlısı 3. Bir Güneydoğu Anadolu tatlısı olan bu tatlının asıl adı "Şileki"dir 3.
Ayrıca, farklı kültürlere ait Hákarl (İzlanda), Balut (Filipinler), Sannakji (Güney Kore) gibi ilginç yemekler de çok bilinmeyen yemekler arasında sayılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: