Buradasın
Çoban Kavurma'nın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çoban Kavurma'nın püf noktaları şunlardır:
- Etin Seçimi: Orta yağlı kuzu eti kullanılması önerilir 12.
- Doğrama Şekli: Etlerin kuşbaşı şeklinde doğranması gerekir 13.
- Ön Hazırlık: Yemekten önce etin bol su ile durulanıp kuruması için 15 dakika bekletilmesi tavsiye edilir 13.
- Pişirme Yöntemi: Eti kavururken ocağın yüksek ateşte olması, suyun salmasını önleyerek daha çabuk pişmesini sağlar 13.
- Son Aşama: Et piştikten sonra tuz, toz biber ve karabiber eklenerek iyice karıştırılması gerekir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: