Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana çoban kavurma yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 gram dana kuşbaşı eti 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 8 adet arpacık soğan 1;
- 5 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 8 adet sivri biber 1;
- 2 adet domates 1;
- 1/2 çay bardağı sıcak su 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre) 1;
- 2 tatlı kaşığı kekik 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye iri doğranmış dana kuşbaşı etleri koyun 1.
- Sıvı yağ ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kavurun 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp etler suyunu çekinceye kadar pişirin 1.
- Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin, kavurmaya devam edin 1.
- Lezzet vermesi için 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra doğranmış biberleri ekleyin 1.
- Biberler yumuşayana kadar kavurun 1.
- Küp küp kestiğiniz domatesleri ve domates salçasını da ekleyip 10 dakika daha soteleyin 1.
- Son olarak sıcak su, tuz, karabiber, toz biber, pul biber ve kekiği ekleyip, altını kısıp 20 dakika daha pişirin 1.
- Arzuya göre biberiye ile süsleyebilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Tabanı geniş bir tencerede pişirmek, tüm etlerin eşit derecede pişmesini sağlar 1.
- Dana eti yerine aynı miktarda kuşbaşı kuzu eti de kullanılabilir 1.
- Arpacık soğanlar büyükse yarıya keserek, küçükse kabuğu soyulmuş olarak bütün şekilde yemeğe eklenebilir 1.
- Yemeğe sıcak su yerine et suyu eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: