Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin'de en çok tüketilen yemekler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Pekin Ördeği: Nar gibi kızartılmış ördek eti, lavaş ekmeği, salatalık ve özel sos ile servis edilir 24.
- Noodle: Çeşitli soslar ve malzemelerle sunulan ince makarna türü 13.
- Çin Mantısı: Büyük boyutlarda, içi et, sebze veya karides ile doldurulmuş mantı 24.
- Hotpot: Masanın ortasındaki kaynar çorbaya atılan çiğ sebze ve etlerin haşlanmasıyla yapılan yemek 25.
- Ballı Susamlı Tavuk: Bal, susam ve soya sosu ile hazırlanan tavuk yemeği 3.
Ayrıca, Çin mutfağında deniz ürünleri, pirinç lapası ve çeşitli sebzeli yemekler de yaygın olarak tüketilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: