Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli Malaga Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 2-3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1,5 su bardağı un 3.
- Muhallebi için: 750 ml süt, 1 çay bardağı şeker, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı katıyağ, 1 paket krem şanti 3.
- Üzeri için: 1 çay bardağı süt, 6 adet küçük çilek 3.
- Ganaj için: 200 ml krema, 140 gr çikolata (sütlü bitter karışık) 3.
Yapılışı:
- Kek malzemelerini karıştırıp 175 derece fırında pişirin 3.
- Kek soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı süt gezdirin 3.
- Ardından muhallebiyi döküp düzgünce yayın ve çilekleri dizin 3.
- Ganaj sosunu döküp 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 3.
Alternatif olarak, muzlu malaga tarifi de şu şekilde yapılabilir:
- Krema ve kremşantiyi katılaşana kadar çırpın ve buzdolabında dinlendirin 1.
- Kahve, şeker ve suyu karıştırıp kedi dilinin şekerli tarafını ıslatın 1.
- Üzerine kremşantiyi sıkın ve iki kısmını hafif kesip muzu yerleştirin 1.
- Çikolatayı benmari usulü eritip pastaların üzerine dökün ve donduktan sonra beyaz çikolatayı eritip şeritler sıkın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: