• Buradasın

    Malaga kekinin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Malaga kekinin içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • Kek için: 4 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1/2 çay bardağı süt, 1 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve vanilya 23.
    • Kreması için: 5 çay bardağı un, 4 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı süt, 75 gram tereyağı 2.
    • Muz 23.
    Ayrıca, kek üzerine çikolata sosu ve fındık parçaları da eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Malaga tatlısının kreması nasıl yapılır?

    Malaga tatlısının pastacı kreması için gerekli malzemeler: 500 ml süt; 5 yumurta sarısı; 75 gram toz şeker; 50 gram buğday nişastası; 25 gram tereyağı; 1 paket vanilin; 50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Süt ve şekerin yarısını bir sos tenceresinde şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. 2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekerin diğer yarısını ve nişastayı karıştırın. 3. Temperleme yöntemiyle, ılık süt karışımından bir kepçe yumurta sarılarının olduğu kaba ilave edin ve ısılarını eşitleyin. 4. Yumurta sarısı karışımını süt karışımına sürekli karıştırarak ilave edin. 5. Koyulaşınca ocaktan alın, vanilin ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. 6. Soğuduktan sonra sıkma torbasına doldurun. Kremanın ne çok sıvı ne de çok koyu olmaması gerekir.

    Çilekli malaga nasıl yapılır?

    Çilekli Malaga Tarifi: Malzemeler: Pandispanyası için: 3 adet l yumurta (küçükse 4 adet); 1 su bardağı şeker; 1 su bardağı un; 4 dolu yemek kaşığı nişasta; 1 paket vanilya; Yarım paket kabartma tozu; 1 su bardağı süt. Kreması için: 2 kutu soğuk krema (400 ml); 1 paket çikolatalı paradiescreme (creme ole, krem şanti vb. hazır krema tozu). Üzeri için: 1 kutu krema; 100 g bitter çikolata; 100 g sütlü çikolata. 500 gram çilek. Yapılışı: 1. Pandispanya Hazırlığı: Yumurtaların akları ve sarılarını ayırın. Şekeri ikiye bölüp yarısını yumurta aklarına bir fiske tuzla ilave ederek kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını da şekerin diğer yarısıyla 2-3 dakika çırpın. Sıcak su ilave edip açık sarı krema kıvamına gelene dek çırpın. Kuru malzemeleri bu karışıma eleyin ve 2 dakika düşük devirde çırpın. Spatula yardımıyla köpük kıvamındaki yumurta aklarını 2-3 seferde yavaşça karışıma ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün. 200 dereceye ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirdikten sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. 2. Krema Hazırlığı: Hazır krema tozunu ve 2 kutu soğuk kremayı bir kaba alıp mikserle çırpın. 3. Birleştirme: Pandispanyayı dilimlere kesin. Hazırladığınız kremadan sürüp ortadan ikiye böldüğünüz çilekleri yerleştirin. Tekrar biraz krema sürüp

    Malaga tatlısı içinde ne var?

    Malaga tatlısının içinde bulunanlar kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Malaga tatlısı için bazı malzemeler: Keki için: bitter çikolata, tereyağı, toz şeker, yumurta, un, vanilya, pirinç fındık. Pastacı kreması için: süt, yumurta sarısı, toz şeker, buğday nişastası, tereyağı, beyaz çikolata. Çikolata sosu için: bitter kuvertür çikolata, sütlü kuvertür çikolata, pirinç fındık. Süsleme için: beyaz kuvertür çikolata, fındık kırığı. İçi için: muz. Malaga tatlısı, adını İspanya'nın Malaga şehrinden alır.