İçi dondurulmuş çilekli çikolata yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: 1 su bardağı dondurulmuş çilek; 1 yemek kaşığı chia tohumu; 1 yemek kaşığı bal (veya hurma/akçaağaç şurubu); 80-100 g bitter çikolata (isteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı). Yapılışı: 1. Dondurulmuş çilekleri blenderdan geçirin. 2. Chia tohumu ve balı ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin. 3. Karışımdan minik parçalar alıp yağlı kağıda dizin ve 1-2 saat dondurun. 4. Bitter çikolatayı eritip (isteğe bağlı olarak hindistan cevizi yağı ekleyin). 5. Donan parçaları çikolataya batırın ve tekrar dondurun. 6. Buzlukta saklayın, yemeden önce 5 dakika dışarıda bekletin. Alternatif olarak, çilekleri buz kalıplarına yerleştirip benmari usulü eritilmiş çikolatayla kaplayarak da dondurulmuş çilekli çikolata yapabilirsiniz.