Buradasın
Çikolatalı kekin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemeler Oda Sıcaklığında Olmalı: Yumurtalar ve süt gibi malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır 13.
- Kuru Malzemeler Elenmeli: Un, kakao, kabartma tozu ve vanilin gibi kuru malzemeler elenerek kullanılmalıdır 13.
- Yumurtalar İyi Çırpılmalı: Yumurta ve şeker, en az 3-4 dakika çırpılarak açık sarı renk elde edilmelidir 2.
- Pişirme Süresi ve Sıcaklığı: Fırın 180 dereceye önceden ısıtılmalı ve kek 30-35 dakika pişirilmelidir 1. Kürdan testi ile pişip pişmediği kontrol edilebilir 14.
- Ek Malzemeler En Son Eklenmeli: Çikolata parçaları veya kuruyemiş gibi ek malzemeler, kek hamuru hazır olduktan sonra en son aşamada eklenmelidir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: