Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla çikolatalı kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Malzeme sıcaklığı: Yumurta ve şeker gibi malzemelerin oda ısısında olması gerekir 14.
- Yumurta ve şekerin çırpılması: Yumurta ve şeker, köpük köpük olana kadar iyice çırpılmalıdır 14.
- Damla çikolataların unlanması: Damla çikolatalar, dibe çökmemesi için una bulanmalıdır 124.
- Fırın ayarı: Fırın önceden ısıtılmalı ve pişirme süresi ile sıcaklık, fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kontrol edilmelidir 14.
- Fırın kapağı: Kek fırına konulduktan sonra ilk 15-20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır 14.
- Kalıptan çıkarma: Kek, tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: