Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı tart yapımı için gerekli malzemeler:
- 125 gr tereyağı 1;
- 1 çay bardağı pudra şekeri 1;
- 2 su bardağı un 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 250 gr bitter çikolata 1;
- 200 ml krema 1.
Yapılışı:
- Yumurta, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak karıştırın 1.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın 1.
- Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun 1.
- Strech folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin 1.
- Tart kalıbını yağlayın 1.
- Hamuru kalıbın içine yayın ve çatalla birkaç yerinden delin 1.
- 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Tart hamurunu soğumaya bırakın 1.
- Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın 1.
- Çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın 1.
- Bu karışımı tart hamurunun üzerine ilave edip oda ısısında soğumaya bırakın 1.
- Buzdolabında birkaç saat bekletin 1.
- Servisten önce üzerine bolca kakao serpiştirin 1. Rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: