Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata çevirmek, çikolatanın istenilen parlaklık, düzgünlük ve çıtırlığı elde etmek için uygulanan temperleme işlemine denir 13.
Temperleme adımları:
- Çikolatayı hazırlayın: Çikolatayı küçük parçalara bölün 3.
- Eritme: Isıya dayanıklı bir kap içinde çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında düşük sıcaklıkta eritin 3. Arada bir karıştırarak eşit şekilde erimesini sağlayın 3.
- Sıcaklığı kontrol edin: Eridikten sonra bitter çikolata için 45-50°C, sütlü çikolata için 40-45°C ve beyaz çikolata için 40-45°C sıcaklığa ulaştığından emin olun 3.
- Çikolatayı soğutun: Bir kısmını serin bir yüzeye dökün ve soğuma işlemi sırasında sıcaklığı sürekli kontrol edin (bitter çikolata için 27-28°C, sütlü çikolata için 26-27°C) 3.
- Sıcak çikolatayı ekleyin: Soğuyan çikolatanın içine henüz sıvı olan sıcak çikolatayı ekleyin 3.
- Kontrol edip kullanın: Son olarak çikolatanın sıcaklığını kontrol edin (bitter çikolata için 31-32°C, sütlü çikolata için 29-30°C) ve kullanmadan önce temperleme işlemini tamamlayın 3.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: