Buradasın
Ciğerin yumuşak olması için ne yapmak gerekir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciğerin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Marine Etme: Ciğeri pişirmeden önce zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, soğan ve baharatlarla marine etmek, hem lezzetini artırır hem de yumuşamasını sağlar 12.
- Süt veya Yoğurt Kullanımı: Ciğeri süt veya yoğurtta bekletmek, etin liflerini gevşeterek daha yumuşak olmasını sağlar 13.
- Karbonat Ekleme: Az miktarda karbonat eklemek, etin daha çabuk pişmesini ve yumuşamasını sağlar 1.
- Doğru Kesim: Ciğeri lifler doğrultusunda değil, tersine doğrayarak daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz 1.
- Pişirme Sıcaklığı: Ciğeri yüksek ateşte kısa süre kavurarak dışını mühürlemek, ardından ateşi kısarak iç kısmının yavaşça pişmesine izin vermek gerekir 13.
- Su Kullanmama: Ciğeri yıkarken su yerine kağıt havlu kullanmak, suyun ciğerin lezzetini azaltmasını ve dokusunu bozmasını önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: