Buradasın
Ciğer kavurma en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciğer kavurma en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 500 gr dana ciğer, 2 adet soğan, 2-3 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 demet maydanoz, 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1.
- Hazırlık: Ciğerleri sinirlerinden ayıklayıp kuşbaşı doğrayın ve yıkayın 12.
- Pişirme: Yapışmayan tavaya sıvı yağı alın, soğan ve ciğerleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurun 1. Ciğerler çok çabuk pişer, dikkat edin 1. Baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın 1.
- Servis: Yıkanmış ve doğranmış maydanozu ciğerin üzerine serpin ve sıcak servis yapın 1.
Alternatif olarak, kuzu ciğer kavurma için de şu tarifi deneyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 kg kuzu ciğer, 3 baş kuru soğan, 1 tane kırmızı biber, 2 tane yeşil biber, Yarım çay bardağı sıvı yağ, Kimyon, Karabiber, Pul biber, Tuz 2.
- Pişirme: Ciğerleri küçük küçük doğrayın, tavaya alarak üzerine su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin 2. Daha sonra yağını, halka şeklinde doğranmış soğanları ve iri doğradığınız biberleri katın ve pişene kadar kavurun 2. Ardından baharatları ekleyin ve servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: