Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ olarak yenebilecek bazı sebzeler:
- Tatlı patates 1. Beta karoten, C vitamini ve lif kaynağıdır 1.
- Kale (lahana) 1. Zeytinyağı ile masaj yapıldığında C vitamini korunur ve sindirime yardımcı olur 1.
- Sultani bezelye 1. C ve K vitaminleri açısından zengindir, kabukları soyulmadan tüketilebilir 1.
- Kereviz 1. K vitamini açısından zengindir, salatalara eklenebilir 1.
- Karnabahar 12. C vitamini, K vitamini ve diyet lifi içerir, ancak sindirim sorunları olanlar dikkatli olmalıdır 12.
- Bebek mısır 1. A ve C vitaminleri, folat ve potasyum içerir 1.
- Kabak 1. C vitamini ve B6 açısından zengindir, salatalara eklenebilir 1.
- Brüksel lahanası 13. C ve K vitamini kaynağıdır, ancak tiroid sorunları olanlar kontrollü tüketmelidir 13.
- Salatalık, biber, havuç, marul ve turp 2. C vitamini, folik asit ve lif açısından zengindir 2.
Her bünye farklıdır, diyet değişikliği yapmadan önce bir diyetisyen veya beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: