Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ Köfte Sushi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 23;
- 1 çay bardağı isot 23;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 23;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 23;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 23;
- 1 adet kuru soğan 23;
- 3-4 diş sarımsak 23;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 23;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 23;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 23;
- 1 tatlı kaşığı tuz 23;
- 1 çay bardağı nar ekşisi 23;
- Yarım limonun suyu 23;
- 1 çay bardağı soğuk su 23.
İç Malzemeler:
- İnce doğranmış kornişon turşu 23;
- İnce doğranmış marul 23;
- Havuç 23;
- Taze nane veya maydanoz 23;
- Nar taneleri 23.
Sarım İçin:
Yapılışı:
- Bulguru geniş bir yoğurma kabına alın, üzerine salça, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin 12.
- Tüm malzemeleri elinizle veya yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın, ara ara çok az su ekleyerek bulgurların yumuşamasını sağlayın 12.
- Bulgurlar tamamen yumuşayıp harç kıvam aldığında üzerini örtüp dinlenmeye bırakın 12.
- Tezgaha streç filmi serin ve üzerine bir adet lavaş yerleştirin 12.
- Lavaşın üzerine çiğ köfte harcını ince ve eşit şekilde yayın 12.
- Ortasına marul, rendelenmiş havuç, turşu gibi dilediğiniz iç malzemeleri yerleştirin 12.
- Streç film yardımıyla dikkatlice ve sıkıca rulo şeklinde sarın 12.
- Hazırladığınız ruloları buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin 12.
- Dinlenen ruloları çıkarıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin 12. 1
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: