Urfa çiğ köftesi yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr dövülmüş kara et; 6 çay bardağı köftelik ince bulgur; 3 çay bardağı kuru isot (pul biber); 1 adet orta boy kuru soğan; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 demet maydanoz; 5-6 tane yeşil soğan; Mevsiminde 4 tane taze sarımsak; 1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya bağlıdır); Yarım çay kaşığı karabiber (arzuya bağlıdır). Yapılışı: 1. Pul biberi önceden bir kâsede ıslatarak buzdolabında bekletin. 2. Dövülerek macun haline getirilmiş ve çındır denilen sinirleri ayıklanmış eti, pul biber, ince kıyılmış kuru soğan, sarımsak, tuz, tarçın, köfte leğeninde iyice karıştırıp yarısını buzluğa koyun. 3. Etin leğende kalan diğer yarısına bulguru yavaş yavaş karıştırarak buzla yoğurun. 4. Bulgurlar azıcık yumuşayınca etin bekletilen kısmını katılarak yoğrulmaya devam edin. 5. Yoğrulmakta olan köfte iki elle bastırıldığında leğene yapışıp leğeni kaldırmıyorsa tutmuş demektir. 6. Azar azar soğuk su alarak kuru olarak yoğurulan köfteyi iyice yumuşatın. 7. Macun kıvamına geldiğinde çok ince doğranmış maydanoz, yeşil soğan ve mevsiminde eklenen taze sarımsaktan ekleyerek iyice karıştırın. 8. Has (marul), nane, hardal, tere, pırpırım (semiz otu), yarpuz, kuzukulağı, beyaz lahana, turp, söğüş doğranmış salatalık, domates, ekşili ve ayran eşliğinde servis edin.