Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, hiçbir işleme tabi tutulmadan buzluğa atılan kabaklarda lezzet ve renk kaybı olabilir 4.
Kabakları buzlukta saklamak için şu adımlar izlenebilir:
- Kabaklar temizlenir ve yapılacak yemeklere uygun şekilde doğranır 13.
- Bir tencerede su kaynatılır, yanına buzlu su dolu bir kap hazırlanır 13.
- Doğranmış kabaklar kaynayan suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir 13.
- Kevgirle kabaklar kaynar sudan çıkarılır ve buzlu suya bırakılır 13.
- Yaklaşık 3-4 dakika buzlu suda bekletildikten sonra kabaklar çıkarılır 1.
- Tamamen kurumaları için temiz bir bezin üzerine serilir 1.
- Kuruyan kabak dilimleri hava almayacak şekilde poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: