Kışlık kabak hazırlamak için iki farklı yöntem: 1. Doğrayıp pişirme yöntemi: Kabaklar yıkanır, soyma aparatı veya çatal ile üzerine çizikler atılır ve ortaları temizlenir. Kabaklar küp küp doğranır ve bir kaba alınır. Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler de aynı kaba eklenir. Tencerede, domatesler suyunu çekip yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir. Ardından kabaklar ilave edilir ve rengi hafif dönene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Tamamen soğuyan kabaklar buzdolabı poşetlerine konur, havası alındıktan sonra poşetin ağzı kapatılır. 2. Şoklama yöntemi: Kabaklar yıkanır ve yemeklere uygun şekilde doğranır. Bir tencerede su kaynatılır ve yanına buzlu su dolu bir kap konur. Dilimlenen kabaklar kaynar suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir. Kevgirle kabaklar kaynar sudan çıkarılır ve buzlu suya bırakılır. Yaklaşık 3-4 dakika buzlu suda bekletildikten sonra çıkarılır. Kabaklar, temiz ve kuru bir bezin üzerine serilerek tamamen kuruması beklenir. Kuruyan kabak dilimleri, hava almayacak şekilde kilitli poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır. Poşetlerin üzerine, paketlenip buzluğa atıldığı günün tarihi yazılmalıdır.