Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, hiçbir işleme tabi tutulmadan buzluğa atılan kabaklarda lezzet ve renk kaybı olabilir 4.
Kabakları buzlukta saklamak için şu adımlar izlenebilir:
- Kabaklar temizlenir ve yapılacak yemeklere uygun şekilde doğranır 13.
 - Bir tencerede su kaynatılır, yanına buzlu su dolu bir kap hazırlanır 13.
 - Doğranmış kabaklar kaynayan suya atılır ve 1-2 dakika bekletilir 13.
 - Kevgirle kabaklar kaynar sudan çıkarılır ve buzlu suya bırakılır 13.
 - Yaklaşık 3-4 dakika buzlu suda bekletildikten sonra kabaklar çıkarılır 1.
 - Tamamen kurumaları için temiz bir bezin üzerine serilir 1.
 - Kuruyan kabak dilimleri hava almayacak şekilde poşetlere yerleştirilir ve buzluğa atılır 1.
 
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: