Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ böreğin püf noktaları şunlardır:
- Hamur: Hamurun hafif sert bir yapıda olması gerekir 123. Çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır 4.
- İç harç: Kıymalı harca su eklenmelidir; bu su, böreğin içinin sulu kalmasını sağlar 134.
- Sirke kullanımı: Hamura eklenen sirke, böreğin yağ çekmesini önler 134.
- Şekil verme: Harç, hamurun sadece bir yarısına yayılmalı ve yarım ay şeklinde kapatılmalıdır 13. Kenarların açılmaması için çatal ile bastırılabilir 13.
- Kızartma: Böreklerin fazla kızarmaması için yağ orta ateşte kızartılmalıdır 2.
- Tüketim: Çiğ börek, sıcak tüketilmelidir; soğuduğunda pofudukluğunu kaybeder 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: