Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ böreğin püf noktaları şunlardır:
- Hamur Kıvamı: Hamurun hafif sert olması gerekir 2. 3 su bardağı un için 1 su bardağı su kullanımı genellikle yeterlidir 2.
- Sirke Kullanımı: Hamurun pişerken çok yağ çekmesini önlemek için hamuruna 1 yemek kaşığı sirke eklemek önemlidir 24.
- İç Harç Hazırlığı: Soğanı rendeleyerek kullanmak ve kıymanın üzerine karabiber, tuz ekleyip yoğurmak gerekir 2. Su eklemek, harcın sulu kalmasına yardımcı olur 2.
- Şekil Verme: Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp açtıktan sonra, içine kıymalı harcı yayarak yarım ay şekli vermek ve kenarlara çatal batırmak, böreğin pişerken açılmasını engeller 2.
- Yağ Seçimi: Kızartma için yağın iyice kızmış olması önemlidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: