Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ börek hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına eleyin ve ortasına çukur açın 1.
- Çukurun içine yumurta, su, sirke ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun 1.
- Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 1.
- Hamuru 17-18 bezeye bölün ve üzeri nemli bir bezle kapalı olarak 25-30 dakika dinlendirin 1.
- İç harcı için soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın 1.
- Kıyma, soğan, tuz ve biberi yoğurup kenara alın 1.
- Tezgahınızı unlayın, 1 bezeyi oklava veya merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın 1.
- Hazırladığınız kıymalı harcı hamurun yarısına yayın ve yarım ay şeklinde kapatın 1.
- Tüm bezeler ve iç harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın 1.
- Önceden kızdırdığınız bol yağda kızartın 1.
- Kızaran çiğ börekleri havlu kağıt serilmiş tabakta dinlendirin 1.
- Servis tabağına alarak sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: