• Buradasın

    Çiğ böreğe yumurta yerine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çiğ böreğe yumurta yerine yoğurt veya süt konulabilir 23. Ayrıca, beyaz peynir veya lor peyniri de alternatif olarak kullanılabilir 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Çiğ börek içine ne konur?

    Çiğ börek içine konulan malzemeler şunlardır: Hamur için: - 4,5 su bardağı un - Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz - 1-1,5 su bardağı su - Yarım çay bardağı sıvı yağ - Yarım paket kuru maya veya 10 gram yaş maya - 1 tatlı kaşığı şeker İç harç için: - 350 gram orta yağlı kıyma - Yarım rendelenmiş soğan - Karabiber - Tuz ve su - 2 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanları kavurmak için)

    Çiğ börek hamuru nasıl yapılır?

    Çiğ börek hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 250 gr un - 1 adet yumurta - 100 ml su - 1 yemek kaşığı sirke - Tuz Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına eleyin ve ortasına çukur açın. 2. Çukurun içine yumurta, su, sirke ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun. 3. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamuru 17-18 bezeye bölün ve üzeri nemli bir bezle kapalı olarak 25-30 dakika dinlendirin. 5. İç harcı için soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. 6. Kıyma, soğan, tuz ve biberi yoğurup kenara alın. 7. Tezgahınızı unlayın, 1 bezeyi oklava veya merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. 8. Hazırladığınız kıymalı harcı hamurun yarısına yayın ve yarım ay şeklinde kapatın. 9. Tüm bezeler ve iç harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 10. Önceden kızdırdığınız bol yağda kızartın. 11. Kızaran çiğ börekleri havlu kağıt serilmiş tabakta dinlendirin. 12. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.

    Çiğ böreğin püf noktası nedir?

    Çiğ böreğin püf noktaları şunlardır: 1. Hamur Kıvamı: Hamurun hafif sert olması gerekir. 2. Sirke Kullanımı: Hamurun pişerken çok yağ çekmesini önlemek için hamuruna 1 yemek kaşığı sirke eklemek önemlidir. 3. İç Harç Hazırlığı: Soğanı rendeleyerek kullanmak ve kıymanın üzerine karabiber, tuz ekleyip yoğurmak gerekir. 4. Şekil Verme: Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp açtıktan sonra, içine kıymalı harcı yayarak yarım ay şekli vermek ve kenarlara çatal batırmak, böreğin pişerken açılmasını engeller. 5. Yağ Seçimi: Kızartma için yağın iyice kızmış olması önemlidir.