Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciabattanın diğer ekmek türlerinden farkları şunlardır:
- Şekil ve İsim: Ciabatta, İtalyanca'da "terlik" anlamına gelir ve bu ismi terliğe benzeyen şeklinden almıştır 13.
- Hamur Yapısı: Ciabatta hamuru, yüksek hidrasyon seviyesine sahiptir, bu da büyük düzensiz deliklere ve çiğnenebilir bir dokuya yol açar 13.
- Malzemeler: Geleneksel ciabatta, beyaz un, su, tuz ve maya ile yapılır 1. Tam buğday unu veya ekşi maya kullanılarak da yapılabilir 15.
- Pişirme Yöntemi: Ciabatta, yüksek sıcaklıklarda pişirilir ve pişirmenin ilk aşamasında buhar kullanılır, bu da hafif ve havadar bir iç mekan sağlar 1.
- Kullanım Alanları: Ciabatta, sandviç yapımında ve zeytinyağına batırılarak tüketilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: