Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cheesecake yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Malzeme Sıcaklığı: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, karışımın homojen bir şekilde birleşmesini sağlar 12.
- Peynir Seçimi: Orijinal tarifte mascarpone peyniri kullanılsa da, Türk usulü cheesecake'lerde labne peyniri tercih edilir ve bu peynirin suyunun süzülmesi önerilir 12.
- Kelepçeli Kalıp Kullanımı: Cheesecake'in kalıptan kolayca çıkarılması için kelepçeli kalıp kullanılmalıdır 13.
- Fırın Isısı: Fırını önceden ısıtıp, pişirme sırasında dereceyi düşürmek, cheesecake'in eşit pişmesini sağlar 13.
- Fazla Çırpmaktan Kaçınma: Karışımı çok fazla çırpmak, içinde hava kabarcıklarına neden olarak çatlamaya yol açar 12.
- Fırın Kapağını Açmama: Pişirme sırasında fırın kapağını sık sık açmak, ısıyı değiştirerek cheesecake'in dengesini bozar 12.
- Dinlenme Süresi: Cheesecake, oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında dinlendirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: