Buradasın
Cheesecakenin kıvamı nasıl olmalı dikdörtgen borcam?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dikdörtgen borcamda yapılan cheesecakenin kıvamı için şu noktalara dikkat edilmelidir:
- Malzemeler Oda Sıcaklığında Olmalı: Labne peyniri, yumurta ve krema gibi malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır 25.
- Homojen Karışım: Malzemeleri çırparken çok fazla çırpmamak gerekir, aksi takdirde cheesecake'in içinde hava kalır ve üzerinde çatlaklar oluşur 2.
- Fırın Sıcaklığı: Fırını önceden ısıtıp, pişirme işlemine geçerken dereceyi düşürmek önemlidir 25. Cheesecake'in ideal pişme derecesi 120-150 derece arasındadır 2.
- Dinlendirme Süresi: Cheesecake, fırında piştikten sonra en az 6 saat, mümkünse 24 saat buzdolabında dinlendirilmelidir 25.
Bu şekilde hazırlanan cheesecake, orta kısmı yumuşak, kenarları ise pişmiş bir kıvama sahip olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: