Buradasın
Cheesecakenin kıvamı nasıl olmalı dikdörtgen borcam?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dikdörtgen borcamda yapılan cheesecakenin kıvamı, kenarları sabit, ortası hafif sallanır olmalıdır 5. Buzdolabında dinlendirildiğinde tam kıvamını alır 5.
Cheesecakenin pürüzsüz bir kıvama sahip olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 4. Soğuk malzemelerle yapılan karışım, fazla çırpılır ve bu da cheesecakenin çatlamasına neden olur 4.
- Kremanın kalıba döküldükten sonra tezgaha vurulması 4. Bu işlem, krema içindeki hava kabarcıklarını patlatarak çatlama riskini azaltır 4.
- Fırın içine ısıya dayanıklı bir kapta su konulması 5. Bu, çatlamayı önler 5.
- Fırın kapağının aniden açılmaması 5. Fırının yavaş yavaş soğuması sağlanmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: