• Buradasın

    Eşme ayva cezeryesi nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Eşme ayva cezeryesi, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde meşhurdur 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Eşme Ayvası neden meşhurdur?

    Eşme Ayvası, meşhurdur çünkü: 1. Büyük boyutları, sulu yapısı ve tatlı-ekşi dengesi ile diğer ayva çeşitlerinden ayrılır. 2. Aromatik bir tada sahiptir. 3. Geniş bir yetiştirme alanına ve yüksek ticari değere sahiptir. 4. Farklı toprak ve iklim koşullarına uyum sağlama yeteneği vardır. 5. İhracat potansiyeli yüksektir; Almanya, Fransa, Ukrayna gibi ülkelere ihraç edilmektedir.

    Ayva cezeryesi nasıl yapılır?

    Ayva cezeryesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 kg ayva; 800 gram şeker; 1,5 litre +1 su bardağı su; 1 su bardağı fındık içi; 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi. Yapılışı: 1. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. 2. Uygun bir tencereye ayva kabukları, çekirdekleri ve 1,5 litre suyu ilave edip 15 dakika kaynatın. 3. Daha sonra suyunu süzün. 4. Uygun bir tencereye doğranmış ayvaları ve süzmüş olduğunuz suyu ekleyip 35 dakika kaynatın. 5. Blendır yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin. 6. Üzerine şeker ekleyip ayvalar suyunu çekinceye kadar pişirin. 7. Üzerine fındık ekleyip karıştırın. 8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ayva cezeryesini dökün. 9. Buzdolabında 1 gece bekletin. 10. Hindistan cevizine bulayıp dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!