Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cezerye imalatı için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kilo havuç 24
- 1 su bardağı şeker 2
- 1 çay bardağı su 2
- 2 çay bardağı ceviz, fındık 2
- 2 yemek kaşığı bal 2
- Yarım çay kaşığı tarçın, yenibahar (isteğe bağlı) 2
- Yarım çay kaşığı zencefil 2
- 1 tatlı kaşığı nişasta 2
- 1 yemek kaşığı su 2
- Hindistan cevizi 24
Yapımı:
- Havuçları soyup doğrayıp 1 çay bardağı suyla düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın 2.
- Haşlanan havuçları mikser yardımıyla püre haline getirip 1 bardak şekeri, balı ve baharatları da ilave ederek 20 dakika kavurun 2.
- Havuçlar suyunu çekip katılaşmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı nişastayı 1 yemek kaşığı suda çözdürüp karışıma ekleyin 2.
- Katılaştığını görünce içine ceviz ve fındık parçalarını ekleyip karıştırın 2.
- Macun kıvamına gelen cezeryeyi hindistancevizine bulayıp dilediğiniz gibi şekillendirip 2-3 saat buzdolabında bekletin 2.
Ayrıca, Kerebiççi Oğuz gibi markalardan da doğal malzemelerle üretilmiş hazır cezeryeler temin edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: