Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayva cezeryesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 kg ayva 1;
- 800 gram şeker 1;
- 1,5 litre +1 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı fındık içi 1;
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1.
Yapılışı:
- Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin 1.
- Uygun bir tencereye ayva kabukları, çekirdekleri ve 1,5 litre suyu ilave edip 15 dakika kaynatın 1.
- Daha sonra suyunu süzün 1.
- Uygun bir tencereye doğranmış ayvaları ve süzmüş olduğunuz suyu ekleyip 35 dakika kaynatın 1.
- Blendır yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin 1.
- Üzerine şeker ekleyip ayvalar suyunu çekinceye kadar pişirin 1.
- Üzerine fındık ekleyip karıştırın 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ayva cezeryesini dökün 1.
- Buzdolabında 1 gece bekletin 1.
- Hindistan cevizine bulayıp dilimleyip servis edin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: