Buradasın
Cevizli baklavanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli baklavanın püf noktaları şunlardır:
- Hamur: Hamur, ele yapışmayacak ancak yumuşak bir kıvamda olmalıdır 1. Hamuru yoğurduktan sonra oda sıcaklığında en az 10-15 dakika dinlendirmek, hamurun daha kolay açılmasını sağlar 1.
- Nişasta: Yufkaları açarken bolca nişasta kullanılmalıdır 14. Yetersiz nişasta, yufkaların birbirine yapışmasına neden olur 1.
- Pişirme: Baklava, düşük sıcaklıkta (140 derece) pişirilmelidir 1. Bu, yufkaların yavaş yavaş kuruyup çıtırlaşmasını sağlar 1.
- Şerbet: Şerbet ılık, baklava ise sıcak olmalıdır 13. Bu sıcaklık dengesi, tatlının şerbeti tam olarak çekmesini sağlar 1.
- Malzeme Kalitesi: Yüksek kaliteli, taze ve iri doğranmış cevizler kullanılmalıdır 3.
Ayrıca, hamur açılırken büyük baklava oklavası kullanılması ve rüzgâr almayan bir ortamda, oda sıcaklığında çalışılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: