Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çeşmi Nigar çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet soğan 12;
- 1 yemek kaşığı un 12;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağı kırmızı mercimek 12;
- 5 su bardağı su 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre) 1.
Terbiyesi için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- 1 tatlı kaşığı salça (dilediğiniz türde) 1.
Yapılışı:
- Zeytinyağını tencereye alıp orta-kısık ateşte ısıtın 1.
- Soğanı rendeleyip veya küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve hafifçe kavurun 1.
- Soğanlar şeffaflaşıp sarı bir renk aldığında unu ilave edin ve kavurmaya devam edin 1.
- Mercimeği güzelce yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin, bir tık kavurun 1.
- Üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Tenceredeki çorbayı blender'dan geçirin 1.
- Bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü çırparak terbiyesini hazırlayın 1.
- Çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin ve terbiyeyi hafif ılıklaştırın 1.
- Terbiyeyi tencereye ekleyip en kısık ateşte hafifçe kaynatın ve altını kapatın 1.
- Tuz ve baharat oranını kontrol edin, gerekirse takviye yapın 1.
- Servis etmeden önce tereyağı, zeytinyağı, salça, pul biber ve naneyi tavada yakarak üzerine dökün 1.
Çeşmi Nigar çorbası, Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşmış, süzme mercimek çorbasının yoğurt ve limonla birleştirilen bir türüdür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: